Kasteel Bentheim

Bentheimer Burchtnacht

Bij fakkellicht een bijzonder bezoek aan het kasteel brengen

Heeft u er wel eens van gedroomd om een adellijke jonkvrouw te zijn, of een dappere ridder? En in de late avond een ronde door het kasteel te maken?

Deze droom kan waar worden tijdens de Bentheimer Burchtnacht. Wij nodigen u uit voor een heel bijzondere bezichtiging die u nooit zult vergeten! Twee lansknechten en een zelfs een heuse prins begroeten u hoogstpersoonlijk bij de Katharinenkerk. De avond wordt sfeervol omlijst met kaarslicht en middeleeuwse muziek.

Tijdens de rondgang door het kasteel worden wetenswaardigheden en leuke en interessante anekdotes uit de geschiedenis van het graafschap Bentheim verteld. Hierbij kunt u ook genieten van de zangkunst van uw kasteelgidsen. Fakkels zorgen voor licht op uw weg over de buitenmuren, waarover beide torens te bereiken zijn. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over het nachtelijke Bentheim en de omgeving. Met een beetje geluk kunt u genieten van een heldere sterrenhemel!

Bent nog niet genoeg in een middeleeuwse stemming? Dat verandert op slag zodra u over de lange stenen trap van de batterijtoren afdaalt - naar de vroegere folterkamer. Of hier werkelijk mensen werden gefolterd, zal de knecht u vertellen. Wij willen natuurlijk niet teveel verklappen ...

Pas op voor het kasteelspook van Bentheim, de Witte Vrouw. Wie haar aankijkt wordt eveneens wit en is volgens de legende ten dode opgeschreven. Oppassen dus! Tot slot bezichtigen we nog de Kronenburg.


Wij hopen dat deze ca. 1 uur durende rondgang uw interesse heeft gewekt!

Data, deelnamekaarten en verdere informatie is te vinden bij

Touristinformation Bad Bentheim

Telefoon 0049 5922/98330

info@badbentheim.de