Kasteel Bentheim

Trouwen in het kasteel

Bruiloften op kasteel Bentheim


De stijlvolle, historische Ernst-August-salon in de Kronenburg is in de periode van mei t/m september beschikbaar voor burgerlijke huwelijken.

Bruidsparen kunnen hier elke vrijdag om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 14.30 uur en 15.30 uur elkaar het jawoord geven.

Wat wordt er aangeboden?

Naast plaatsen voor het bruidspaar en de getuigen beschikt de zaal over nog 20 zitplaatsen. De gebruiksduur is maximaal 45 minuten.

Wat kost trouwen in het kasteel?

Afgezien van de wettelijke tarieven voor een burgerlijk huwelijk moet voor het gebruik van de zalen een vergoeding van 330,00 € ('s ochtends) resp. 410,00 € ('s middags) worden betaald. Hierbij zijn alle verdere diensten inbegrepen. De vergoeding is ook bedoeld voor de toestemming om in de vertrekken en op de binnenplaats te fotograferen.

Kan iedereen in het kasteel Bentheim trouwen?

Trouwen in kasteel Bentheim kan natuurlijk ook als u niet in Bad Bentheim woont. Hiervoor moet u de huwelijksvoltrekking wel bij de burgerlijke stand van uw woonplaats aanmelden. Dit is op zijn vroegst 6 maanden voor de geplande huwelijksdatum mogelijk. Informatie over welke documenten voor een burgerlijk huwelijk benodigd zijn, is verkrijgbaar bij uw plaatselijke ambtenaar van de burgerlijke stand.

Afspraken en reservering

Reserveringen voor een huwelijk in het kasteel Bentheim zijn op zijn vroegst mogelijk vanaf oktober voor het daarop volgende jaar.

Standesamt Bad Bentheim
Schloßstraße 2, 48455 Bad Bentheim
Telefon 0049 5922 / 73 23
Fax 0049 5922 / 73 25
standesamt@stadt-badbentheim.de

Meer informatie m.b.t. routebeschrijvingen, parkeerplaatsen en andere organisatorische vragen krijgt u na een bindende reservering en als alle benodigde documenten gereed zijn.

Der prächtige Salon im Ernst-August-Bau, der auch als Standesamt dient.